Dankbaarheid

Dankbaarheid

De winter zonnewende vertelt ons dat het licht weer langzaam terug keert. De donkere dagen voor kerst, de stille dagen, de dagen waarop de sluiers tussen hemel en aarde diffuus zijn. De aarde een stukje dichter bij de hemel misschien wel. Fijn om juist tijdens deze dagen terug te kijken.Te kijken naar de mooie en verdrietige gebeurtenissen. De hoopvolle momenten en gedachten, . Spijt wellicht, plannen en wensen die niet of juist wel uit gekomen zijn. De verrassingen en kadootjes . De balans op maken in stilte en beetje bij beetje ook vanuit het donker ontdekken waar het licht zich weer laat zien. Zaadjes planten in gedachten, nog stil voor en in jezelf.
Dankbaar zijn is een prachtige en zeer krachtige oefening die je geest, hart en lijf voorziet van mooie helende en van daar uit ook weer scheppende energie.

Dankbaar voor jullie allen die er zijn en waren, Die hun matje uitrolden en zich lieten raken, op hun kop stonden of ontspanning vonden, stilte of verwondering, spierpijn of vertwijfeling. De gedachten of avonturen die jullie met ons deelden bij  een kopje thee en met bemoedigende anderen.

En zeer dankbaar ook voor al deze mooie teachers die licht brachten en brengen  in hun classes met hun woorden, wijsheid, gebaren en stem, met hun kennis, compassie en liefde …