Jivamukti Yoga

De grondleggers van Jivamukti Yoga zijn Sharon Gannon en David Life. Zij hebben in 1984 in New York een yogavorm ontwikkeld die de fysieke, filosofische en spirituele aspecten van yoga met elkaar verbindt.

Het woord Jivamukti komt uit het Sanskriet. JIVA betekent individuele ziel en MUKTI betekent bevrijding, samen vertaald als: `liberation while living’. In Jivamukti Yoga komen de oude yogatraditie en de hedendaagse levensstijl samen, zonder daarbij het universele doel van yoga uit het oog te verliezen: liberation.

 

Lees verder

Yin Yoga

Yin Yoga is een eenvoudige, rustige, ontspannende en meditatieve vorm van yoga. Ook al is het een eenvoudige vorm, dat betekent niet dat Yin Yoga niet intensief is. Het aanhouden van de houdingen kan namelijk oncomfortabel aan gaan voelen en dat daagt je uit om niet alleen je lichaam te ontspannen, maar ook je geest! Yin Yoga zal je zeer waarschijnlijk uit je comfortzone halen.

Lees verder

 

 

 

Jivamukti Yoga Jeugd Class

 

 

Lees verder

Pilates

Pilates is een specifieke, unieke methode die is ontwikkeld door Joseph H. Pilates. De belangrijkste doelen van Pilates zijn de ontwikkeling van bewegingsbewustwording en het werken aan een gezond lichaam, een gezonde geest en een gezond leven. Je bouwt uithoudingsvermogen en kracht op, Pilates verbetert je lichaamshouding, zorgt voor een goede flexibiliteit en stabiliteit en brengt body en mind samen. Je wordt je bewust van de disbalans in je lichaam, je leert werken vanuit je diepe buik- en rugspieren, je werkt minder vanuit de oppervlaktespieren en leert hoe je spanning kunt verminderen.

Lees verder

 

 

Meditatie

Meditatie is het stilleggen van de wervelingen van de geest. We gebruiken meditatie om de geest te kalmeren en een innerlijke rust en kalmte te ervaren. Mediteren is niet iets wat je doet, maar wat op natuurlijke wijze tot je komt. Je kunt het vergelijken met slapen; je kunt jezelf niet in slaap laten vallen, je kunt hoogstens de omstandigheden optimaal maken. De rest gebeurt vanzelf.

Lees verder

 

Power Yoga

 

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga en is afgeleid van het meer traditionele Ashtanga Yoga, waarvan Pattabhi Jois de grondlegger is. Als leidraad worden de houdingen uit de Ashtanga serie aangehouden, maar de houdingen worden niet in de vaste volgorde gegeven. Een les Power Yoga bestaat uit een verkorte en/of aangepaste versie van de ‘Primary Serie’, en kan worden aangevuld met houdingen uit de andere series van Ashtanga Yoga.

Door middel van een specifieke ademtechniek (ujjay) en visuele focus (drishti) ondersteun je de fysieke houdingen (asana’s). De houdingen volgen elkaar vloeiend op, zodat er een flow ontstaat. De les bestaat altijd uit zonnegroeten, staande, zittende en liggende houdingen. Elke les eindigt met een welverdiende eindontspanning.

Tijdens de lessen werk je aan souplesse en het vergroten van je conditie. Het regelmatig beoefenen van Power Yoga geeft je meer kracht, evenwicht, flexibiliteit en rust, zowel lichamelijk als geestelijk.

Kracht van Adem

De adem is de meest waardevolle tool die je bezit. En toch gebruik je je ademkracht maar minimaal. We ademen vaak te snel en te hoog. Wat op langere termijn problemen kan geven zoals vermoeidheid, angst en spanning in het lichaam. Verbonden ademhaling is een manier om op in contact te komen met jezelf, het raakt je op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. In een ademsessie vergroot je je ademcapaciteit en kom je meer in contact met je lijf en gevoel, waardoor je meer in balans komt en je je vitaler gaat voelen.

Rooster