Jivamukti Yoga

De grondleggers van Jivamukti Yoga zijn Sharon Gannon en David Life. Zij hebben in 1984 in New York een yogavorm ontwikkeld die de fysieke, filosofische en spirituele aspecten van yoga met elkaar verbindt.

Het woord Jivamukti komt uit het Sanskriet. JIVA betekent individuele ziel en MUKTI betekent bevrijding, samen vertaald als: `liberation while living’. In Jivamukti Yoga komen de oude yogatraditie en de hedendaagse levensstijl samen, zonder daarbij het universele doel van yoga uit het oog te verliezen: liberation.

 

Lees verder

Yin Yoga

Yin Yoga is een eenvoudige, rustige, ontspannende en meditatieve vorm van yoga. Ook al is het een eenvoudige vorm, dat betekent niet dat Yin Yoga niet intensief is. Het aanhouden van de houdingen kan namelijk oncomfortabel aan gaan voelen en dat daagt je uit om niet alleen je lichaam te ontspannen, maar ook je geest! Yin Yoga zal je zeer waarschijnlijk uit je comfortzone halen.

Lees verder

 

 

 

Jeugd Yoga les is een Jivamukti Yoga Class level II geworden maar de jeugd blijft voorop staan

 

 

Lees verder

Pilates

Pilates is een specifieke, unieke methode die is ontwikkeld door Joseph H. Pilates. De belangrijkste doelen van Pilates zijn de ontwikkeling van bewegingsbewustwording en het werken aan een gezond lichaam, een gezonde geest en een gezond leven. Je bouwt uithoudingsvermogen en kracht op, Pilates verbetert je lichaamshouding, zorgt voor een goede flexibiliteit en stabiliteit en brengt body en mind samen. Je wordt je bewust van de disbalans in je lichaam, je leert werken vanuit je diepe buik- en rugspieren, je werkt minder vanuit de oppervlaktespieren en leert hoe je spanning kunt verminderen.

Lees verder

 

 

Meditatie

Meditatie is het stilleggen van de wervelingen van de geest. We gebruiken meditatie om de geest te kalmeren en een innerlijke rust en kalmte te ervaren. Mediteren is niet iets wat je doet, maar wat op natuurlijke wijze tot je komt. Je kunt het vergelijken met slapen; je kunt jezelf niet in slaap laten vallen, je kunt hoogstens de omstandigheden optimaal maken. De rest gebeurt vanzelf.

Lees verder