Erica

Welkom bij Mudita – Yoga & More, mijn naam is Erica Detiger!

Een aantal jaren geleden vroeg een Duitse vriendin mij haar naar het vliegveld te brengen voor een yogaweek in een Toscaans klooster. Nu heb ik iets met kloosters, kloosterzusters (lees spirituele medereizigers) en ook met Italiaans eten… Mijn antwoord was: Alleen als ik mee mag! Ik dacht als dat matje mij niet bevalt, ben ik lekker in Toscane. En daar stond ik dan: zwetend tussen strakke Berlijnse popsterren, yogajuffen en andere hippe gasten in een echte ‘herabschauende Hund’?! De rest is geschiedenis.

Yoga past naadloos bij wie ik ben. En ik realiseer me dat mijn jarenlange spirituele opleiding en ontwikkeling en het bestuderen van de kabbala uit de boeddhistische Veda’s mij lang geleden al tot een yogi maakten. Ik deed alleen nog niet ‘aan yoga’. Mijn Jivamukti Yoga Teacher Training in 2017 in India was voor mij een feest van herkenning, van verdieping en van prachtige ontmoetingen met mensen van over de hele wereld. Jivamukti Yoga is een wereldwijde community en dat brengt verbindingen op vele niveaus.

En wie nu denkt, wat een zweverig type… Mijn wetenschappelijke achtergrond als pedagoog en onderwijskundige en mijn werk als trainer/coach bij grote en kleine bedrijven, bij rechtbanken, meubelmakers of tuinders houden mij met beide benen stevig op de grond. Daar waar ik had gedacht dat de Jivamukti Yoga opleiding alleen voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling zou zijn, kwam ik bedrogen uit…

Als ik op donderdagavond mijn jeugdclass geef, waar ook de jongste van onze drie kinderen aanwezig is, zie ik aan het einde van de les onze appende, drukke en prachtige jeugd voor mij zitten in meditatie. Gezichten en lijven volledig ontspannen. En dan denk ik: jaa… dit is de bedoeling! Yogadocent mogen zijn is prachtig.

~ Lokah Samastah Sukhino Bhavantu. Moge al wat leeft gelukkig zijn en mogen al mijn gedachten, woorden en daden bijdragen aan dit geluk. ~