Mudita Yoga

Mudita;

Het gevoel van vreugde en geluk dat een mens ervaart wanneer het een ander goed gaat. Daar waar blijheid en compassie samenkomen en mensen zich ontwikkelen.

 

 

Erica Detiger
Het is mijn missie met mensen op en onderweg te zijn, in hun werk en binnen hun bedrijf, in teams, in opleiding en ontwikkeling. De wegen die mensen gaan zijn soms recht soms vol omwegen en af en toe zelfs grillig. Maar 1 ding is duidelijk, de paden zijn uniek altijd bijzonder en zeer de moeite waard om te ontdekken. Voor alles wat te maken heeft met een stuk persoonlijke groei en ontwikkeling doe ik mijn rugzak op en neem mijn stokken ter hand voor een korte of langere gezamenlijk tocht.

Ik heb een onderwijskundige en psychologische achtergrond, ben pelgrim, moeder en creator binnen ons gezin, gastvrouw hoog in de bergen en een zeer aardse yogateacher.

En ik weet uit ervaring wat het betekent om een grillig pad te mogen bewandelen.

 

 

 

Maaike Kruijer

Mijn naam is Maaike Kruijer. “Mudita, het vreugdevolle gevoel dat je krijgt wanneer het iemand anders goed gaat” past volledig bij mijn visie van yogales geven. Mensen verbinden met zichzelf en vanuit die diepe verbinding opnieuw laten verbinden met de Aarde en de mensen om ons heen. In alle puurheid tot de kern. Dat is wat ik graag wil brengen in de wereld.

Wees welkom in de yin yogales van Mudita om het zelf te ervaren.

 

 

 

Mariëlle Bijker

Ik ben Mariëlle Bijker, ik doe yoga sinds 2004 en geef les sinds 2014, Kundalini yoga en soms een Yin yoga les.
Ook de Mindfulness training heb ik in huis en verzorg ik bij Mudita Academie & Yoga.

Ik breng een vorm van yoga die afwisselend fysiek uitdagend én meditatief is. Ik kwam met Kundalini yoga in aanraking en er was meteen een klik. Het fysieke aspect van yoga is fijn maar zeker ook de filosofie en levenswijze voelde als thuiskomen. In yoga kom je jezelf tegen door de ervaringen die je opdoet in de les. En ervaring gekoppeld aan yoga-filosofie is pure wijsheid, zeg ik. “We are spiritual beings having a human experience”, (uitspraak Y.B.) ja dat dus.

Kundalini zie ik als energie die door yoga wordt aangewakkerd. Het maakt dat je je flexibel, krachtig en vrij voelt in je lichaam, naast dat het een, helder denken geeft. Kundalini verwijst naar de energie van het bewustzijn ofwel ‘je ware creatieve potentieel’.

Ik geef graag les bij Mudita omdat dit Huis voor Bewust-Zijn een open blik heeft naar verschillende vormen van bewustzijn en spiritualiteit. Je kan jeZelf leren kennen op verschillende manieren, en omdat de ene leraar het nét even anders zegt als de andere, kan ineens een sneeuwbal van inzicht in jou, aan het rollen worden gebracht. Het is allemaal al in ons aanwezig!

 

 

 

Christiane Fleischer
Hallo, ik ben Christiane Fleischer, mama van twee prachtige dochters van de basisschoolleeftijd en ik geef Kinder-/Wobbeloga les bij Mudita iedere zaterdagochtend

Met kinder-/wobbelyoga breng ik kinderen in contact met hun lichaamsbewustzijn op een speelse manier. Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarbij plezier voorop staat. Lopen als de beer, sissen als een slang, de ademfee die je de adem in je buik laat voelen en spelletjes, die de verschillende zintuigen prikkelen; zo wordt kinderyoga elke week opnieuw een avontuur. Iedere les is opgebouwd binnen een thema, je kunt dan denken aan een les over indianen, op vakantie gaan, of een avontuur in de jungle.

Tijdens de leskern besteden we aandacht aan verschillende yogahoudingen afkomstig uit de Hatha yoga. Deze zijn afgestemd op het thema en afgewisseld door diverse spelvormen. Deze houdingen kunnen individueel uitgevoerd worden, maar er zijn er ook die samen met een of meer kinderen gedaan worden. In de lessen waar ik de wobbel inzet ontstaan er weer andere mogelijkheden om op een op een leuke en uitdagende manier te werken aan kracht en balans. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen rust in hoofd en lijf.
De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. Hij is vervaardigd van natuurlijk materiaal en gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout.
De lessen zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen we af.

Bij Mudita brengt mij de energie van Erica. Haar bewustzijn en haar manier van lesgeven maken dat ik onderdeel wil zijn van Mudita.

 

 

Simone van den Berg:
Graag wil ik de wereld wat mooier maken en daarom geef ik yoga vanuit mijn hart. Een verbinding die door yoga gemaakt wordt zodat er een (nieuw) evenwicht komt. Dat is ook waar Mudita voor staat. Meer dan 20 jaar geleden is yoga op mijn pad gekomen, op een moment dan mijn energie minimaal was. Het bewandelen van dit yogapad heeft er bij mij voor gezorgd dat het leven lichter aanvoelt, dat ik weer thuis ben mogen komen in mijn lichaam en dat de energie weer stroomt.

Ik ben een positieve vrouw die gelooft in ieder zijn of haar mogelijkheden. De bagage die ik meeneem zijn levenslessen, een gezondheidsachtergrond, zachtheid en vertrouwen. Tijdens de Slow Hatha Yogales die ik geef wil ik jou begeleiden tijdens je eigen yogapad en samen ontdekken waar jouw krachten en mogelijkheden liggen.

Nieuwsgierig geworden naar je innerlijke? Voel je welkom bij  Mudita en ervaar wat yoga voor jou kan betekenen.

Désirée de Vries:

Het is mijn wens dat vrouwen meer leven vanuit hun innerlijke licht. Ik ga graag met je op onderzoek om de verbinding met die kern te herstellen zodat jouw sprankelende licht in zoveel mogelijk gebieden van je leven door schijnt. Ik werk vanuit de visie dat we een holistisch geheel zijn van lichaam, geest en ziel en zal in mijn begeleiding dan ook al deze facetten van jouw persoonlijkheid aanraken.

Samen met vriendin en collega Erica geef ik workshops met uiteenlopende thema’s waarin stilte, beweging, muziek en creativiteit een vast onderdeel zijn. Graag creëren we in de workshops een omgeving waar je verbinding maakt met je innerlijke zelf en waarin warmte en aandacht voor jezelf en de ander centraal staan.

Mijn persoonlijke pad is tot nu toe een mooi slingerend pad dat me allerlei onderdelen van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording gebracht heeft. Vele ervaringen, trainingen en workshops hebben mijn rugzak op lichamelijk, emotioneel, geestelijk en spiritueel niveau gevuld. Ik kijk er naar uit iets vanuit mijn ervaringen en wijsheid met je te delen.

 

 

Yueh-Hsien (Jay) Chen

My yoga journey started at the age of 24 back in 2003 when the first time I stepped into a Hatha Yoga class. Since that, I have been seeking a yoga path, which can meet my spiritual goal. I have been practicing Hatha yoga, Power yoga, Ashtanga yoga, Yin Yoga, and Jivamukti yoga, one after the other until 2016. In 2017, once I attended a Tantra massage therapist training, Estonia, I finally found my path to follow, a path of Tantra-Hatha Yoga. After 13 years searching, it seems that I was walking in a “circle” back to Hatha yoga, but I am standing at different “height” of my understandings and practices in this yoga path. Here, I would like to share my experiences and studies in this journey inspired by my teachers and schools as well as how they share their love and spiritual teachings with me.

 

René Wingelaar
Het is mijn passie om mensen hun talenten (beter) te laten ontdekken en deze helder uit te dragen. Wat zorgt dat jij blij en gelukkig bent? Ik wil er graag met je naar kijken en je handvatten geven om in te laten zien hoe je dat aan zou kunnen pakken. En daarna ook te doen! Mijn uitgangspunt is de kansenkant van mensen, wat zorgt voor energieke en talentvolle mensen. In mijn levenshouding wil ik daarin ook een voorbeeld zijn.