Mudita Yoga

Mudita;

Het gevoel van vreugde en geluk dat een mens ervaart wanneer het een ander goed gaat. Daar waar blijheid en compassie samenkomen en mensen zich ontwikkelen.

 

 

Erica
Het is mijn missie met mensen op en onderweg te zijn, in hun werk en binnen hun bedrijf, in teams, in opleiding en ontwikkeling. De wegen die mensen gaan zijn soms recht soms vol omwegen en af en toe zelfs grillig. Maar 1 ding is duidelijk, de paden zijn uniek altijd bijzonder en zeer de moeite waard om te ontdekken. Voor alles wat te maken heeft met een stuk persoonlijke groei en ontwikkeling doe ik mijn rugzak op en neem mijn stokken ter hand voor een korte of langere gezamenlijk tocht.

Ik heb een onderwijskundige en psychologische achtergrond, ben pelgrim, moeder en creator binnen ons gezin, gastvrouw hoog in de bergen en een zeer aardse yogateacher.

En ik weet uit ervaring wat het betekent om een grillig pad te mogen bewandelen.

 

 

 

Mariëlle

Ik ben Mariëlle Bijker, ik doe yoga sinds 2004 en geef les sinds 2014, Kundalini yoga en soms een Yin yoga les.
Ook de Mindfulness training heb ik in huis en verzorg ik bij Mudita Academie & Yoga.

Ik breng een vorm van yoga die afwisselend fysiek uitdagend én meditatief is. Ik kwam met Kundalini yoga in aanraking en er was meteen een klik. Het fysieke aspect van yoga is fijn maar zeker ook de filosofie en levenswijze voelde als thuiskomen. In yoga kom je jezelf tegen door de ervaringen die je opdoet in de les. En ervaring gekoppeld aan yoga-filosofie is pure wijsheid, zeg ik. “We are spiritual beings having a human experience”, (uitspraak Y.B.) ja dat dus.

Kundalini zie ik als energie die door yoga wordt aangewakkerd. Het maakt dat je je flexibel, krachtig en vrij voelt in je lichaam, naast dat het een, helder denken geeft. Kundalini verwijst naar de energie van het bewustzijn ofwel ‘je ware creatieve potentieel’.

Ik geef graag les bij Mudita omdat dit Huis voor Bewust-Zijn een open blik heeft naar verschillende vormen van bewustzijn en spiritualiteit. Je kan jeZelf leren kennen op verschillende manieren, en omdat de ene leraar het nét even anders zegt als de andere, kan ineens een sneeuwbal van inzicht in jou, aan het rollen worden gebracht. Het is allemaal al in ons aanwezig!

 

 

Tim

“Met zijn bevrijdende humor, verrassende invalshoeken en authentieke manier waarop hij yoga in breedste zin doorgeeft, nodigt hij uit tot (innerlijke) beweging en stilte om je vrij te voelen.“

Zo wil ik best herinnerd worden.. 🙂 Ik ben Tim Walraven, een yoga sadhaka op reis. Ik studeerde ruim 2500 uur in Nederland en India, waar we ook naartoe zijn gereisd om een jaar te leven, in het land van Yoga. Met deze ervaringen breng ik ruimte, helderheid en zelfbewustzijn mee. Ik nodig je uit om je natuurlijke balans in beweging en stilte te ontdekken. Om naar binnen te keren en met je innerlijke kracht naar buiten te komen. We zijn hier om onze potentie ten volle te leven. Vrij in verbinding. Ik daag mezelf en jou uit deze grote gedachte handen en voeten te geven in het dagelijkse.

Ik geef de laatste jaren zo’n 20 lessen in de week om anderen te helpen en begeleiden op hun pad van zelfrealisatie, niet zweverig maar ‘down to earth’.

Mudita voelt als een warme plek waar mijn passie om les te geven, te delen met anderen en te luisteren ook wil stromen. Kijk wie je bent, wat je kan worden en daar voorbij. Wat is jouw volgende stap? Ik reis graag even met je mee.

Anastasiya

Hallo, ik ben Anastasiya. Ik leerde de Mudita kennen toen ik voor het eerst bij Jivamukti Yoga kwam, waarbij Erica mij heel vriendelijk verwelkomde.

Mudita blijft een plek waar ik kan genieten van de classes en een warme sfeer. Nu met dankbaarheid aan de studio ben ik blij om mezelf en mijn pilateslessen voor te stellen. Het grootste deel van mijn ervaring als leraar heb ik opgedaan in Wit-Rusland, waar ik geboren ben. Tijdens mijn professionele activiteit gaf ik dansles – ik geef al ongeveer 7 jaar lessen voor kinderen en volwassenen in de richtingen van hedendaagse dans, body-ballet, pilates, stretching.

Waarom pilates? Ik vond in deze methode voor mezelf het herstel van mijn spieronbalans door langzame bewegingen uit te voeren, uit de buurt van het sterke centrum te verlengen, evenals het verlichten van spanning in lichaam en geest door me constant bewust te zijn van hoe ik beweeg, adem, en me op elk beweging die wordt gemaakt. Het heeft mij als danser geholpen om het lichaam in vorm te houden en na een pauze weer fit te worden.

Monike

Ik ben Monike, yogadocent, opgeleid in India en innerlijke reisagent. Ik werk systemisch, speels en vanuit de wijsheid van het lichaam en breng het liefst oude tradities en moderne breinkennis samen in coachtrajecten, tijdens retraites en in yogaclasses.

Ook uit diep eigen ervaring weet ik wat yoga als therapie kan betekenen: ik ging na anderhalf jaar mét virusinfectie, uitvalsverschijnselen en rollator naar India en kwam na een jaar intense Yoga- en Ayurveda Therapie en opleiding, terug zónder! Het was een voedend jaar vol inzichten en ervaring dat ik sindsdien graag door laat stromen.

Het gaat daarom in mijn lessen niet om wat jouw lichaam kan aan ‘kloppende’ yogahoudingen, maar om hoe de yogahouding in je lichaam, emoties, geest en leven speelt. De richting die jouw lichaam je laat zien en hoe antwoorden onverwacht uit stilte en beweging kunnen komen. Ik nodig je ook uit te verbinden met het donker en het licht in jezelf en de wereld.

 

Christiane
Hallo, ik ben Christiane Fleischer, mama van twee prachtige dochters van de basisschoolleeftijd en ik geef Kinder-/Wobbeloga les bij Mudita iedere zaterdagochtend

Met kinder-/wobbelyoga breng ik kinderen in contact met hun lichaamsbewustzijn op een speelse manier. Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarbij plezier voorop staat. Lopen als de beer, sissen als een slang, de ademfee die je de adem in je buik laat voelen en spelletjes, die de verschillende zintuigen prikkelen; zo wordt kinderyoga elke week opnieuw een avontuur. Iedere les is opgebouwd binnen een thema, je kunt dan denken aan een les over indianen, op vakantie gaan, of een avontuur in de jungle.

Tijdens de leskern besteden we aandacht aan verschillende yogahoudingen afkomstig uit de Hatha yoga. Deze zijn afgestemd op het thema en afgewisseld door diverse spelvormen. Deze houdingen kunnen individueel uitgevoerd worden, maar er zijn er ook die samen met een of meer kinderen gedaan worden. In de lessen waar ik de wobbel inzet ontstaan er weer andere mogelijkheden om op een op een leuke en uitdagende manier te werken aan kracht en balans. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen rust in hoofd en lijf.
De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. Hij is vervaardigd van natuurlijk materiaal en gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout.
De lessen zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen we af.

Bij Mudita brengt mij de energie van Erica. Haar bewustzijn en haar manier van lesgeven maken dat ik onderdeel wil zijn van Mudita.

 

 

René
Het is mijn passie om mensen hun talenten (beter) te laten ontdekken en deze helder uit te dragen. Wat zorgt dat jij blij en gelukkig bent? Ik wil er graag met je naar kijken en je handvatten geven om in te laten zien hoe je dat aan zou kunnen pakken. En daarna ook te doen! Mijn uitgangspunt is de kansenkant van mensen, wat zorgt voor energieke en talentvolle mensen. In mijn levenshouding wil ik daarin ook een voorbeeld zijn.