Yoga

Voor yoga moet je heel lenig zijn.
Yoga is zweverig en spiritueel.
Yoga is voor geitenwollen sokken types.
Yoga is stil op je matje liggen of zitten. Niks voor mij ik houd van actie.
Yoga is allerlei ingewikkelde houdingen kunnen aannemen, daar is mijn lijf niet geschikt voor…
Dit zijn zomaar een aantal veel gehoorde uitspraken over yoga.

En dat alles is waar en niet-waar tegelijkertijd… En daarmee hebben we direct een belangrijk aspect van Yoga te pakken, Yoga is Yin en Yang, brengt tegenstellingen samen zodat evenwicht en balans kan ontstaan.

Je hoeft niet lening te zijn voor yoga maar in de loop van de tijd word je wel leniger.
Yoga is ook down to earth en concreet hard werken, flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen worden geleidelijk verbeterd. Zo krijgt je sneller dan je denkt meer energie, meer ruimte en rust in je lijf en in je hoofd.
Yoga is voor iedereen van 4 tot 84.  Voor kinderen, studenten en voor volwassenen van iedere leeftijd voor vaders en moeders en 65-plussers.

Er zijn vele definities van yoga. De meest voorkomende definitie is dat het woord Yoga komt van het Sanskriet yil en betekent juk.
Yoga betekent Juk, datgene wat twee ossen tezamen brengt. Hiermee brengt het verbinding en evenwicht, het samengaan van lichaam geest en ziel.
Yoga kan je aanspreken vanuit de fysieke component maar het mag ook meer zijn. Een pad van zelfontwikkeling, filosofie, meditatie en mindfulness. Mantra, creatie en zingeving.

Yoga is voor iedereen en voel je vrij om binnen Mudita je eigen pad uit te stippelen en te kiezen wat bij past.
En weet: Verlicht kun je niet worden, je bent al zo geboren, het enige wat je mag doen in dit leven is je dat te herinneren!

Voor de yogavormen die wij bieden verwijzen wij je graag naar de pagina “Yogastijlen”.