Traditional Yogic Wisdom

Een mooie traditie: de maandelijkse Mudita Estafette
28 januari 2023; Tradional Yogic Wisdom
met Tim en Monike

Yoga heeft haar oorsprong in India, dat weet zo’n beetje iedereen tegenwoordig. Om deze oude traditie nog wat meer in het licht te zetten dan bij een reguliere yogales, nodigen we je uit voor Traditional Yogic Wisdom. Dankbaar voor wat ons doorgegeven is.

Traditional Yogic Wisdom is een workshop gegeven door Tim en Monike die samen met hun kinderen een jaar in India woonden op een van de oudste yoga universiteiten/ashrams: Kayvalyadham. Samen volgden ze meer dan 2000 uur yoga-opleiding in India, naast het dagelijkse yogische ashramleven met veel context en voeding. Zij blijven beiden als yoga-sadhaka in beweging via opleidingen in Nederland, lesgeven en studie van het Zelf via practice.

Traditional Yogic Wisdom biedt jou vanuit deze achtergrond naast yogahoudingen, adem en met aandacht bewegen, een introductie in de yogafilosofie en het samen zingen van eeuwenoude mantra’s. Tussendoor kan je genieten van een Indiase lunch.

Tim en Monike brengen enkele sutra’s uit de tweeduizend jaar oude Patanjali Yoga Sutra’s tot leven, door er samen met jou om heen te staan. Wat staat er? Wat kan er bedoeld zijn? Wat lees jij erin? En hoe kan dit vers in deze tijd leven, in dit moment?

We nodigen je tot slot uit samen mantra’s te zingen. Het effect op welzijn en gezondheid van mantra zingen is wetenschappelijk aangetoond, maar vanuit de traditie is het een meditatieve oefening, een samenvallen met het geheel.

Kom zelf ervaren hoe dat doorwerkt!
Je aanwezigheid is meteen een ode aan de traditie en je gaat geïnspireerd en op allerlei manieren gevoed naar huis.

De workshop begint om 11.30u en eindigt om 14.30u met een half uur (Indiase) lunchpauze. Bijdrage voor je deelname: € 25,–. Aanmelden via onderstaande link naar Eversports.