Kinder-/wobbelyoga

Hallo kleine Yogi, kom je ook gezellig meedoen?

Met kinder-/wobbelyoga breng ik kinderen in contact met hun lichaamsbewustzijn op een speelse manier. Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarbij plezier voorop staat. Lopen als de beer, sissen als een slang, de ademfee die je de adem in je buik laat voelen en spelletjes, die de verschillende zintuigen prikkelen; zo wordt kinderyoga elke week op nieuw een avontuur. Iedere les is opgebouwd binnen een thema, je kunt dan denken aan een les over indianen, op vakantie gaan, of een avontuur in de jungle.

We starten de les met een activiteit om in de sfeer van het thema te komen of een kringgesprek. Deze vervolgen we met een warming-up. Dit kan een dans zijn, maar ook oefeningen naar aanleiding van een verhaal, liedje of versje of spelletjes die de zintuigen prikkelen.

Tijdens de leskern besteden we aandacht aan verschillende yogahoudingen afkomstig uit de Hatha yoga. Deze zijn afgestemd op het thema en afgewisseld door diverse spelvormen. Deze houdingen kunnen individueel uitgevoerd worden, maar er zijn er ook die samen met een of meer kinderen gedaan worden. In de lessen waar ik de wobbel inzet ontstaan er weer andere mogelijkheden om op een op een leuke en uitdagende manier te werken aan kracht en balans. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen rust in hoofd en lijf.

De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert.Hij is vervaardigd van natuurlijk materiaal en gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout.

De les wordt afgebouwd door een ontspannende oefening, dit kan ook kindermassage zijn, en sluiten we af met een creatieve opdracht en/of kringgesprek.

De lessen zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen we af.