Kundalini Yoga

Karakteristiek in een Kundalini Yoga les is de afwisseling van dynamische fysieke oefeningen en meditatie.

Iedere les heeft een unieke combinatie van yogahoudingen, meditatie, mantra, pranayama, bandha’s (spiergroepen) en mudra’s (handposities) die tezamen een Kriya genoemd worden. Kriya’s ondersteunen om energetische, emotionele en fysieke blokkades op te lossen en laten je een diepere verbinding ervaren met jezelf.
Deze uitgebalanceerde technieken hebben een gezond effect op je lichaam, het ontgift, versterkt je zenuwstelsel, balanceert het hormoonstelsel, ontstresst en geeft er nieuwe energie voor in de plaats. Yang Yoga houdt je gezond; fysiek, mentaal én spiritueel.

Ervaringen van een yogi

Kundalini yoga heeft een heerlijke hoeveelheid verschillende oefeningen.
Die doen opent elke x weer een ander aspect van je lijf en je leven. Sommige stevig andere weer subtiel. Maar het helpt me uiteindelijk
steeds dieper in de heelheid en eenheid van mijn lichaam en geest. Wonderlijk hoe veel je dan ontdekt over jezelf.

Bij Mudita voelde ik me al snel thuis. het is een mooie plek met een open sfeer, alle ruimte om je eigen plek/yogavorm te zoeken. Er zijn veel mogelijkheden. Het is eigentijds maar zonder de yoga roots te verloochenen. Hierdoor is er het gevoel van een stevige bedding waarin je de ruimte hebt jezelf helemaal te onderzoeken. Zowel fysiek als in de diepere lagen van jezelf.

Wim

Je bent van harte welkom tijdens de Kundalini-class op maandagmorgen. Aanmelden via het lesrooster