Trauma Sensitive Yoga

Een traumatische ervaring betekent niet automatisch dat je ook een trauma ontwikkelt. Dat verschilt van persoon tot persoon. Trauma betekent wond, wond in ons lijf. Vele uitingen, vele triggers, vele copingstijlen. Dwz dat ons lijf, onze geest en ons brein vele manieren heeft om hier mee om te gaan. Logische, begrijpelijke manieren en die zijn niet altijd even effectief voor ons dagelijks functioneren..
Terugkomen, herstellen en helen van bijvoorbeeld een langslepende ziekte of kwetsuur betekent opnieuw contact maken met je lichaam, je lijf weer durven voelen, vertrouwen opbouwen en keuzes durven maken. In alle rust, stapje voor stapje, in zachtheid en veiligheid.

Tamas Raya Satva ons lijf, onze melodie en onze geest weer in evenwicht brengen… zoals ik lang geleden al geleerd heb, heling vindt plaats op al deze niveaus. Het maakt niet uit waar je instapt. Wat uitmaakt is dat we alle ingangen gebruiken..

Op Mudita zijn er meerdere docenten met deze achtergrond. De uitgangspunten, kennis en ervaring zijn voelbaar en herkenbaar in hun lessen. En het is niet alleen de yoga die we delen als achtergrond. Het zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten gecombineerd met oude wijsheid, met onder meer kennis van het brein, ons zenuwstelsel maar ook van systemisch werk. En veel meer dan dat, er is ook het zelf doorlopen hebben van intensieve processen en daarmee het ervaringsdeskundig zijn. Compassie is het sleutel woord.

Mudita is er dan ook voor iedereen… een prachtige, veilige plek om te zijn en om te ontwikkelen op jouw tempo vanuit jouw behoeften.

Geen ingewikkelde yogahoudingen maar bewegingen en vormen die relatief klein, simpel en kortdurend zijn en die uitnodigen tot het ervaren van je lijf in het hier en nu. Geen fysieke aanraking ter correctie, geen moeten en geen streven. We creëren een veilige omgeving waarin je even naar ontspanning kunt, weg van triggers, weg van piekeren naar fijn, zacht en herstellend bewegen.

Heb je belangstelling voor Trauma Sensitive Yoga, neem dan eerst contact op met Erica voor een korte intake. Vervolgens ben je van harte welkom. Aanmelden via het lesrooster