Yin Yoga

Yin yoga is een samensmelting van de traditionele hatha yoga en verschillende disciplines uit het Chinese Taoisme. De begrippen Yin en Yang komen hieruit voort. Yin is het vrouwelijke aspect dat in alles aanwezig is. Yang het mannelijke aspect. Wanneer Yin en Yang in balans zijn, ben je gezond, veerkrachtig en weerbaar.

Actievere vormen van yoga, zoals Yang, Vinyasa, Ashtanga, of Power Yoga, zijn veelal voornamelijk toegespitst op de Yang energie (sterkere spieren, een sterke mind). Yin Yoga richt zich vooral op het vrouwelijke aspect, te weten: thuiskomen bij jezelf, in mildheid loslaten en overgeven aan hoe het nu is. We stimuleren de weefsels die dieper in het lichaam liggen, zoals spierfascia, botten, pezen en gewrichten. En we richten ons op de meridianen, energiebanen die door ons lichaam lopen.

Deze weefsels en meridianen hebben baat bij een andere benadering dan we gewend zijn van Yang vormen van yoga. Door lang in een houding te verblijven en je te richten op ontspanning, kun je ze stimuleren.

Je bent van harte welkom tijdens de Yin-class op woensdagavond of vrijdagmorgen. Aanmelden via het lesrooster